Till minne av..

Danstorps Marabou

Född: 2005

Marabou, vår underbara kille, var en riktig kämpe. Hans liv fick en dramatisk start då hans mamma fick problem vid förlossningen, men tack vare Mats hjälp kunde båda två räddas. Marabou var en väldigt snäll och lugn hingst med stor potential, men blev tyvärr inte godkänd på hingstpremieringen. Vi bestämde oss därför för att kastrera honom så att han kunde gå tillsammans med våra ston, något som han trivdes mycket bra med.

En sträng vinter fick han en hudsjukdom som innebar att han tappade sin päls och fick hög feber. Han kämpade sig igenom sjukdomen med vår hjälp och efter några veckor trodde vi att allt var över och att allt skulle vara bra igen.
Dock återkom sjukdomen ett par år senare, 2012, och Marabou blev återigen väldigt sjuk, vi insåg då att han skulle få leva med sin sjukdom.. 

Mats stod inför ett svårt beslut.. med en känsla av hjälplöshet bestämde vi oss för att Marabou skulle få somna in, att han inte skulle behöva lida mer.

Marabou lämnade ett stort hål av tomhet och saknad bakom sig, ett hål som aldrig kommer växa igen. Han kommer alltid vara vår kämpe.

Sonja v.d. Rijt

Född: 1981

Sonja var gårdens första avelssto som Mats köpte av Stuteri Jäboruder i början på 1990-talet.
Hon var fram till sina sista år flockens trogna ledare. Hon fick flera föl och en av dem finns kvar hos oss, Danstorps Safira, som på många sätt påminner om sin mor.

Sonja var en typisk ledarhäst men samtidig väldigt snäll vid hantering. Hon var en bra mamma som gav fina och trevliga föl. Att hon började åldras märktes tydligt då ledarrollen i flocken togs över av de yngre stona.

Hennes sista sommar tillbringande hon på bästa sätt, på en grön äng där hon blev väl ompysslad. Hon hade under en tid haft problem med sina tänder vilket gjorde det svårt för henne att äta. I januari 2010 bestämde vi oss därför för att låta henne somna in.

Hon kommer alltid finnas i våra minnen, vårt vackra sto.

Estrella af Jäboruder

Född: 1994

Estrella var ett av gårdens första avelsston som fick många föl här på gården.
Mats köpte henne som ungsto av Stuteri Jäboruder och sedan dess har hon varit hos oss. 

Hon var ett mycket härligt sto, både snäll och lätthanterad, alla kunde hantera henne, barn som vuxna. Alla hennes avkommor ärvde hennes lugna temperament och de blev alla lika lätthanterade.

År 2008 betäcktes hon med vår hingst Pompe och allt gick bra fram till fölningen i maj 2009. Efter en dramatisk förlossning med ett storvuxet föl blev vår Estrella förlamad i bakdelen. Efter besked från veterinär fanns inget mer att göra och beslutet blev att låta henne somna in. 

Estrella var ett mycket trevligt sto och hon lämnade ett stort tomrum hos såväl oss som i hagen. Saknaden efter henne är otroligt stor.

Senaste kommentarer

21.05 | 21:57

Hejsan vi söker en shettiskompis till vårt ministo. Helst en valack. Lösdrift, fina hagar, kärleksfullt hem och skogspromenader utlovas🙂

26.02 | 20:46

Hej! Vi söker en shettis som sällskap och kelgris till vårt nybyggda stall. Aktiviteter, skogspromenader och fina hagar utlovas. Vi har en c-ponny valack.

03.02 | 11:58

Hej Alva, ber om ursäkt att jag missat din fråga på hemsidan. Här finns
två st hingstar 2år nu i år en FUX och en svart. Det finns även ett svartskäck
sto 4år.

01.01 | 08:18

Hej! Jag undrar om nu har en shetlandsponny på ungefär en meter eller mer. Jag söker en 2 eller 3 år Inge yngre men går bra med äldre.